maak een afspraak | telefoon 06 - 26246803
Logopedie voor jongeren en volwassenen

Logopedie voor jongeren en volwassenen

Denk aan het inschakelen van een logopedist bij: 

  • onduidelijk spreken/slechte verstaanbaarheid 
  • stemproblemen
  • klachten bij ademen en stemgeving na Covid/Corona
  • verminderd spraakverstaan
  • hyperventilatie/ademhalingsproblemen tijdens spreken
  • verkeerde slik of tongpersgewoonte (slikken tegen de tanden, vaak opgemerkt door tandarts of orthodontist)
  • ademproblemen bij COPD
  • chronische hoestklachten

Meer informatie kunt u vinden op www.logopedie.nl.


 

 

"Ik ben slechthorend en mij is geadviseerd om een lipleescursus te volgen zodat ik beter kan communiceren in het dagelijkse leven. Dankzij Caroline ben ik erg vooruit gegaan. Ik had niet gedacht het zo te leren maar het is gelukt. Ik ben er zo blij mee, dank je wel Caroline. Ik hoop dat er meer mensen die slechthorend zijn de cursus bij jou zullen volgen."

Corry van Loenen
 
"Door mezelf te horen spreken en daarover te praten met de logopedist werd het duidelijk waaraan ik kon werken. Door er aandacht aan te besteden,  merkte ik dat ik me al snel beter verstaanbaar kon maken. Nu hoor ik véél minder vaak dat mensen me niet verstaan, wat ook motiverend is om altijd te blijven denken aan de tips die ik heb gekregen."

Linde, 19 jaar

 

Verloop van een behandeling

Nadat u een afspraak heeft gemaakt, zal er een intakegesprek plaatsvinden. Hieruit volgt een onderzoek en een bespreking van het behandelplan. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen is het zinvol en nodig om de oefeningen die u tijdens de behandeling aangeboden krijgt, thuis te herhalen.

 

Na een reeks behandelingen vindt er een evaluatie plaats, waarop vastgesteld kan worden of behandeldoelen behaald zijn of bijgesteld moeten worden. Soms is het voor de voortgang van uw behandeling nodig om contact op te nemen met de verwijzer, een andere deskundige of leerkracht.

 

Nadat een behandeling is afgerond wordt er een controleafspraak gemaakt. Als het gewenste resultaat is behaald, wordt de behandeling afgerond.
 

Stotteren, broddelen, stemproblemen, slechte verstaanbaarheid? Logopediepraktijk van Tongeren-Smals in Apeldoorn helpt je verder.

 

Andere klachten?

Het is mogelijk dat u klachten heeft die ontbreken of bij een andere categorie worden genoemd:

 

logopedie voor kinderen
logopedie voor professionals & spreekberoepen
logopedie voor ouderen

 

 

Broddelen

Vaak kreeg ik te horen: “Wat zeg je?” Soms reageerden mensen helemaal niet als ik wat zei, of ze keken me vreemd aan. Ik werd er onzeker van.
Nu weet ik dat ik last van broddelen heb. Te hoog spreektempo, woorden in elkaar schuiven, verkeerde adempauzes of de draad van het verhaal kwijtraken, past daar allemaal bij.
Dankzij de logopedie van Caroline van Tongeren heb ik mijn plezier in het praten weer terug en ben ik voor anderen weer verstaanbaar.

mevrouw Merkens (40 jaar)